Baristický kurz s kávou

Tento kurz je určený pro baristy i pro širokou veřejnost.

Zajímáte se o kávu a chcete se dozvědět více o kávě a její přípravě?  Chcete se zdokonalit v přípravě kávy a vyzkoušet si mnoho způsobů, jak kávu připravovat?

 

 

Základní kurz o kávě a její příprava 

– půldenní kurz, cca 6 hodin, 3.500,- Kč na osobu

Popis kurzu:

Základní baristický kurz Vám přiblíží svět kávy, jak už zaměstnancům kaváren a firem obchodujícím s kávou a široké veřejnosti s nadstandardním zájmem o kávu.

V Praktické čísti se seznámíte se stručnou historií kávy, jejím původem, pěstováním a zpracováním, se způsobem skladování a pražením. Dozvíte se o základních faktorech ovlivňujících kvalitu kávy a o tom, jak s těmito proměnnými vlastnostmi pracovat.

V teoretické části se naučíte pracovat s profesionálním vybavením každé kavárny (kávovar a mlýnek), seznámí se s principy jejich fungování a nastavení, servisními úkony a každodenní údržbou. Hlavní náplní bude příprava espressa, ostatních druhů káv a posléze technika pěnění mléka.

 

Kurz latte art 

– půldenní kurz, cca 4 hodiny, 3.500,- Kč na osobu

Popis kurzu:

Základní baristický kurz Vám přiblíží svět kávy a mléčné kreslení do kávy, jak už zaměstnancům kaváren a firem obchodujícím s kávou a široké veřejnosti s nadstandardním zájmem o kávu.

Vyzkoušíte si různé druhý mléka, rozdílné teploty a odlišné druhy káv.

Naučíme Vás, jak správně připravit pěnu a jak s ní pracovat.

Jak připravit více stejných káv najednou bez rozdílu kvality s dokonalým vzhledem a chutí.

Díky tomuto kurzu budou zákazníci chodit jen na kávu od Vás.

 

Moderní příprava kávy 

– půldenní kurz, cca 4 hodiny, 3.500,- Kč na osobu

Popis kurzu:

Chcete poznat nové směry v přípravě kávy? Chcete hostům nabídnout něco navíc, kvůli čemu se budou rádi vracet?

Základní baristický kurz Vám přiblíží svět kávy netradiční a moderní způsoby přípravy, jak už zaměstnancům kaváren a firem obchodujícím s kávou a široké veřejnosti s nadstandardním zájmem o kávu.

Předvedeme Vám jak tradičně a hlavně netradičně připravovat kávu jako například French press, v džezvě, aeropress, vacuum pot nebo dripper.

 

Show Buttons
Hide Buttons